XXL tegels

Geschiedenis

De geschiedenis van Kierkels tegels & vloeren start op 24 november 1989, met de opening van een detailhandel in tegels en vloeren te Heythuysen. In het winkelpand, waar voorheen een supermarkt was gevestigd, zijn de nodige aanpassingen gedaan. De eerste jaren werd er buiten tegels ook sanitair, kunststof en aluminium kozijnen en constructievloeren voor de bouw verkocht. Eerst zijn de kozijnen afgevallen, daarna het sanitair en als laatste de constructievloeren. Door het afvallen van sanitair is de nadruk steeds meer op vloertegels komen te liggen.

Geschiedenis vloerverwarming

In 1996 introduceerden we in Limburg het inslijpen van vloerverwarming in bestaande cementdekvloeren. Waar er in het begin door buitenstaanders de nodige vraagtekens bij deze manier van werken werden gezet, wordt het momenteel in bijna alle Europese landen toegepast. We zijn zelf alleen al verantwoordelijk voor meer dan 3000 woningen in Limburg waar de vloerverwarming ingeslepen is. Buiten het inslijpen kunnen we de vloerverwarming natuurlijk ook traditioneel op matten aanbrengen en ook dit bieden we al aan vanaf 1996.

Tegels

Onze collectie omvat ondertussen meer dan 1500 verschillende wand- en vloertegels, geproduceerd door de beste Europese fabrikanten. Door onze samenwerking met Nederlands grootste importeurs en onze directe contacten in Italië, waar we zelf rechtstreeks importeren, kunnen we altijd garanderen dat we een up to date aanbod hebben tegen de beste prijzen.

Geschiedenis KierkelsLoods

In 2005 kregen we eindelijk toestemming van de provincie en gemeente voor het bouwen van een loods op eigen terrein achter de showroom in Heythuysen. Tot die tijd was onze grootste opslag van tegels aan de andere kant van het dorp gelegen en verloren we veel tijd met pendelen om producten van de ene naar de andere kant te verplaatsen. Door deze verbetering kunnen we een stuk efficiënter werken en onze klanten sneller helpen als er spullen snel nodig zijn.

Showroom 2020

In deze tijd van razendsnelle veranderingen op het gebied van techniek is een belangrijke vraag. Hoe kunnen we onze showroom een plek geven in de digitale wereld en onze klanten thuis op de bank een indruk geven van de mogelijkheden die er momenteel op het gebied van keramiek zijn. Door onze samenwerking met de grootste tegelgroothandel van Nederland hebben we de mogelijkheid die geboden werd aangegrepen. Ongeveer 90% van alle tegels in onze collectie zijn nu al gedigitaliseerd. In onze tegelcollectie online kun je rustig alvast een voorselectie maken van het enorme aanbod. Met een gegenereerde QR-code kunnen we op een groot scherm in onze showroom de gekozen tegels projecteren in verschillende ruimtes. Zo ontstaat er een mooie sfeerimpressie van de gekozen materialen in de gekozen ruimte zonder hak en breekwerk.

Totaalconcept

In al die jaren zijn er veel zaken veranderd. In het begin van ons bestaan lag de nadruk vooral op de verkoop van tegels. Daar werd ook af en toe een tegelzetter bij geleverd die de tegels kon verwerken, maar daar bleef het vaak bij. Sinds de aanleg van vloerverwarming in 1996 erbij is gekomen is het steeds meer een totaalconcept geworden en uitgegroeid tot wat het nu is. Van het slopen van bestaande vloeren, het leggen van vloerverwarming en een nieuwe cementdekvloer tot het aanbrengen van tegels en plinten en het afkitten van de complete vloer. We ontzorgen onze klanten en begeleiden de verbouwing tot alles keurig opgeleverd is. Onze klanten beoordelen ons met een 8,5 voor deze werkzaamheden en daar zijn we zeer trots op.