Onderhoud tegelvloer

Onderhoud van een tegelvloer is niets meer dan een gewone schoonmaakbeurt van het huis. Schoonmaken gaat beter met warm water: de efficiëntie neemt toe wanneer er wordt verdund.

DE EERSTE REINIGING

De eerste reiniging is de eerste belangrijke stap in het onderhoud van de tegelvloer. Deze verwijdert resten van cement, lijm en andere soorten vuil en vermijdt dat deze stoffen vervelende vlekken vormen op de vloer, die soms grote problemen opleveren. Iedere vloer of wand heeft, nadat deze ingevoegd is, een cementsluier. Het is van belang dat deze sluier verwijderd wordt. Wij adviseren in deze fase Fila Deterdek. Verdun het in helder water met een verhouding 1 op 10 tot 1 op 5. Reinig het oppervlak met een schrobborstel en neem het water op. Doe dit altijd in kleine stukken zodat het schrobwater geen kans krijgt om op te drogen. Reinig na deze behandeling het oppervlak direct met voldoende helder water. Deze behandeling kan 24 uur na het invoegen worden uitgevoerd.

onderhoud tegelvloer

 

ONDERHOUD TEGELVLOER

Onderhoud is niets meer dan een gewone schoonmaakbeurt van het huis. Schoonmaken gaat beter met warm water: de efficiëntie neemt toe wanneer er wordt verdund. Het dagelijks/wekelijks onderhoud kan je uitvoeren met Fila Cleaner. Deze reiniger zal zorg dragen voor een makkelijke en snelle reiniging. Tevens is Fila Cleaner toe te passen op laminaat vloeren. Verdun twee dopjes in een emmer met 10 liter water en dweil de vloer hiermee.

 

VLEKKEN VERWIJDEREN

Gekleurde vlekken (wijn, koffie, drank…) worden verwijderd met Fila PS87

Indien de vloer een ernstige vervuiling vertoond kan de vloer gereinigd worden met Fila PS87. Verdun 1 op 5 met helder water en schrob/dweil de vloer hiermee. Doe dit in kleine oppervlaktes en laat de vervuiling niet opdrogen. Na deze behandeling de vloer reinigen met voldoende helder water.

 

Ben je op zoek naar een leuke aanbieding, kijk dan eens in ons tegel outlet

Eerst nog wat inspiratie opdoen, of zelf je ruimte inrichten met een nieuwe vloer of wand? Kijk dan in onze tegelviewer.