Vloertegels

Vloertegels

Tegels zorgen voor sfeer en uitstraling in uw woning. Als u een nieuwe tegelvloer uitkiest, moet u dus goed geïnformeerd zijn en kunnen kiezen uit een ruim en actueel aanbod. Bij Kierkels Tegels & Vloeren vind u de tegel die bij u past. Wij leveren een trendy tegelcollectie met wandtegels, vloertegels en buitentegels. In alle soorten, maten en kleuren. Van klassiek tot trendy, we hebben ze staan in onze showroom.

VLOERTEGELS

Het is belangrijk om de juiste soort vloertegels te kiezen. Vloertegels bepalen in hoge mate de stijl van uw woonkamer of een andere ruimte. Ze kunnen een ruimte groter laten lijken of juist kleiner. Ook is het belangrijk dat u vloertegels kiest die passen bij uw inrichting en meubilair. En aan de eisen waaraan de tegels moeten voldoen. Zijn de vloertegels bedoeld voor natte of droge ruimtes, worden ze zwaar belast en moeten ze bestendig zijn voor vloerverwarming, om maar enkele zaken te noemen. Met ruim 25 jaar ervaring op het gebied van tegels helpen wij u graag op weg.

WANDTEGELS

Wandtegels zijn er talloze stijlen, kleuren, vormen en formaten. Kiest u voor een moderne witte tegel van een groot formaat of toch liever een kleinere tegel met een wandstrook? Of wat dacht u van hippe patchwork tegels, voor een unieke eigentijdse look. Er is vandaag de dag zoveel mogelijk met tegels als wandbekleding. Wij helpen u graag met het ontwerp van uw nieuwe ruimte en weten precies welke tegel past bij uw woonwensen. In onze showroom vindt u vele soorten vloer-en wandtegels en deze kunt u hier alvast bekijken in onze tegelcollectie.

vloertegels in je woning

AANBIEDINGEN

Op zoek naar een goede aanbieding, zoek dan niet verder. Onze aanbieding zijn altijd van de beste kwaliteit, maar dan wel voor een gunstige prijs! Deze tegels kopen we rechtstreeks bij de fabriek in Italië en in grote aantallen. Zo kunnen we de inkoopprijs drukken. We hebben deze tegels daarom ook gewoon op voorraad in ons magazijn in Heythuysen. Komt u een tegel tekort dan is dit snel opgelost. Als het tegelwerk klaar is en er blijft een doos over dan kan deze zonder extra kosten terug.

ONLINE COLLECTIE Vloertegels

Kierkels Tegels heeft een unieke online tegelcollectie met de laatste tegeltrends en een heel ruime aanbod in kleuren en formaten. Heeft u een mooie tegel gevonden in onze tegelcollectie? Vraag dan een qr-code aan van uw favoriete tegels en kunt in onze showroom op een groot TV scherm de tegels combineren in een ruimte naar keuze. Ook dat is Kierkels. Service, kwaliteit en een ruime collectie met de laatste tegeltrends zijn onze pijlers.

Onze medewerkers staan voor u klaar in onze showroom in Heythuysen. En vergeet niet uw unieke QR code mee te nemen. U kunt direct tegels combineren op ons scherm!

Bereken het aantal vloertegels

Hoeveel vloertegels passen er in 1 m2?

U kunt het aantal vloertegels per m2 berekenen de volgende formule toe te passen.

1 m2 vloertegels : (lengte vloertegel x breedte vloertegel)

Voorbeeld bij een tegel van 60×60 cm

1 : (0,60 x 0,60) = 1 : 0,36 = 2,78 tegels per m2

Hoeveel m2 vloertegels zitten er in een doos?

Eerst moeten we de afmeting van de vloertegel weten, daarna de hoeveelheid vloertegels in een doos.

lengte vloertegel x breedte vloertegel x aantal in een doos = m2 vloertegels per doos

Voorbeeld bij een vloertegel van 60×60 cm

0,60 x 0,60 x 3 = 1,08 m2 per doos

 

Hoeveel snijverlies/afval moet je berekenen bij vloertegels?

Om het snijverlies voor vloertegels te berekenen kun je bij een gemiddelde ruimte de volgende aantallen aanhouden.

  • langwerpige tegels in wildverband 7%
  • vierkante tegels tot 60×60 cm 10%
  • vierkante tegels groter dan 60×60 cm 15%

Per situatie kunnen er verschillen optreden, we rekenen de aantallen graag voor je uit.

Onderhoud vloertegels

Hoe kan ik het beste mijn keramische vloertegels reingen?

Onderhoud tegelvloer

Onderhoud is niets meer dan een gewone schoonmaakbeurt van het huis. Schoonmaken gaat beter met warm water: de efficiëntie neemt toe wanneer er wordt verdund. Het dagelijks/wekelijks onderhoud kan je uitvoeren met Fila Cleaner. Deze reiniger zal zorg dragen voor een makkelijke en snelle reiniging. Tevens is Fila Cleaner toe te passen op laminaat vloeren. Verdun twee dopjes in een emmer met 10 liter water en dweil de vloer hiermee.

 

Hoe verwijder ik cementsluier van een vloertegel?

DE EERSTE REINIGING

De eerste reiniging is de eerste belangrijke stap in het onderhoud van de tegelvloer. Deze verwijdert resten van cement, lijm en andere soorten vuil en vermijdt dat deze stoffen vervelende vlekken vormen op de vloer, die soms grote problemen opleveren. Iedere vloer of wand heeft, nadat deze ingevoegd is, een cementsluier. Het is van belang dat deze sluier verwijderd wordt. Wij adviseren in deze fase Fila Deterdek. Verdun het in helder water met een verhouding 1 op 10 tot 1 op 5. Reinig het oppervlak met een schrobborstel en neem het water op. Doe dit altijd in kleine stukken zodat het schrobwater geen kans krijgt om op te drogen. Reinig na deze behandeling het oppervlak direct met voldoende helder water. Deze behandeling kan 24 uur na het invoegen worden uitgevoerd.

 

Hoe verwijder ik vlekken van een vloertegel?

VLEKKEN VERWIJDEREN

Gekleurde vlekken (wijn, koffie, drank…) worden verwijderd met Fila PS87. Indien de vloer een ernstige vervuiling vertoond kan de vloer gereinigd worden met Fila PS87. Verdun 1 op 5 met helder water en schrob/dweil de vloer hiermee. Doe dit in kleine oppervlaktes en laat de vervuiling niet opdrogen. Na deze behandeling de vloer reinigen met voldoende helder water.

Vloertegels verwerken

Vloertegels verlijmen of in de specie zetten?

Alle keramische vloertegels kun je op een geschikte ondergrond verlijmen. Dit is onafhankelijk van de maat van de vloertegel. Soms is het ook mogelijk om de tegels te zetten in specie, afhankelijk van de ondergrond en tegel kan dit een goede optie zijn.

Wat is een geschikte ondergrond om vloertegels te verlijmen?

De ondergrond om een vloertegel te verlijmen moet aan de volgende criteria voldoen.

  • Voldoende droog, vast, draagkrachtig en vormstabiel.
  • Vrij van lagen die de hechting kunnen verminderen, zoals bv. stof, vuil, olie, vet en losse delen.

 

Wat is een gemiddelde voegbreedte bij vloertegels?

Bij vloertegels wordt er meestal uitgegaan van een voegbreedte van 2 mm.