Vloerverwarming inslijpen

Vloerverwarming inslijpen in een cementdekvloer levert, door de korte afstand tussen de leidingen en de bovenkant van de vloer, direct warmte en zorgt voor een snelle en energiezuinige verwarming van je vloer. Alle ruimtes voelen hierdoor aangenaam aan zonder grote onderlinge temperatuurverschillen. Een behaaglijk gevoel voor voeten en lichaam. Al ruim 30 jaar voorzien we Limburg van ingeslepen vloerverwarming. Voor optimaal energiezuinig comfort kies je voor vloerverwarming van Kierkels uit Heythuysen.

Hoofdverwarming of bijverwarming?

Een ingeslepen vloerverwarming kan perfect als hoofdverwarming gebruiken. De verwarmingsleidingen worden dan op een korte afstand van elkaar gelegd, en zorgen zo voor een hoge warmte opbrengst. Voor een renovatie van een bestaande woning kijken we altijd samen even naar de isolatie en beoogde afwerking. We werken hiervoor samen met ervaren vakmensen in de vloerverwarming van nieuwbouw en renovatie. We kunnen meedenken om de woning te voorzien van een Laag Temperatuur Afgiftesysteem. Met het oog op de toekomst in combinatie met een warmtepomp of een andere warmtebron. Maar dan met nu al alle voordelen van energiebesparing en comfort, ook in combinatie met het huidige verwarmingssysteem. Indien er al een verwarming is, maar je extra comfort wilt in bijvoorbeeld de woonkamer of keuken, kan je ook kiezen voor een vloerverwarming als bijverwarming. Deze extra warmtebron werkt dan prima samen met de bestaande radiatoren.

Vloerverwarming inslijpen in tegels

Het inslijpen van vloerverwarming in een bestaande tegelvloer is technisch goed mogelijk, maar we bieden dit toch niet aan. En dat heeft een reden. Het risico dat de bestaande tegelvloer loskomt tijdens, of erger nog, na het slijpen is erg groot. We kunnen geen garantie geven op de onthechting van de oude vloer als er sleuven geslepen worden. We adviseren dus ook altijd om eerst de oude tegelvloer te verwijderen en dan de vloerverwarming aan te leggen. Hierop maken we geen uitzonderingen.

Waarom vloerverwarming inslijpen?

In een nieuwe woning wordt de vloerverwarming vaak op matten gebonden, waarna er een nieuwe cementdekvloer over de vloerverwarming wordt aangebracht. In een bestaande cementdekvloer kan de vloerverwarming echter ook prima worden ingeslepen. Vaak wordt er zelfs voor gekozen om in een woning eerst een nieuwe cementdekvloer te maken en daarna de vloerverwarming in te slijpen. Omdat de leidingen bij slijpen hoog in de vloer liggen is er een zeer korte opwarmtijd en een hoger rendement. Vooral de snelle opwarmtijd is vaak een doorslaggevende factor om te kiezen voor een ingeslepen vloerverwarming. Zeker in een bestaande situatie waar de isolatie van de vloer niet optimaal is kun je met het inslijpen van vloerverwarming toch een behaaglijk resultaat behalen.

Totaalservice

Wij bekijken op locatie de situatie en bespreken samen de mogelijkheden en wensen. We meten alles op en bepalen de beste plaats voor de aansluitingen op de centrale verwarming. Daarna ontvang je van ons een gespecificeerd voorstel en maken duidelijke afspraken over zaken als uitvoering, uw voorwerk en alle relevante aspecten omtrent de afwerking van de vloer. Zo kun je ervan op aan dat we niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Alles wordt punctueel gemaakt en we dragen zorg voor begeleiding en kwaliteitscontrole. Daar staan we al ruim 30 jaar om bekend.

Klaar in een dag

Met speciale apparatuur worden sleuven op maat gemaakt in de cementdekvloer van uw bestaande of nieuwbouwwoning. Nu worden de leidingen gelegd en vakkundig gemonteerd op de verwarmingsverdeler. Het geheel wordt aangesloten op uw cv-ketel en werkend opgeleverd. En dit alles in 1 dag (bij een gemiddelde woning).

Ons systeem

Onze verwarmingssystemen zijn inclusief leidingwerk, verwarmingsleidingen, energiezuinige pomp, verdeler en een ontluchter. Wil je meer informatie over vloerverwarming inslijpen of vrijblijvend een afspraak maken om bij je thuis te bekijken wat de mogelijkheden zijn? Stel hier een vraag.