Vloerverwarming met tegels of natuursteen

Keramische tegels vormen een perfecte combinatie met een ingeslepen vloerverwarming. Keramische tegels en natuursteen hebben een zeer lage warmteweerstand en een goede geleiding. De warmte wordt snel opgenomen en zonder veel weerstand doorgegeven. Het is niet nodig de ingefreesde sleuven te vullen met een reparatiemortel. De flexibele tegellijm zorgt behalve voor de hechting ook voor het opvullen van oneffenheden in de vloer. 

Ingeslepen vloerverwarming met een gietvloer of beton ciré

Giet- en beton ciré vloeren zijn ook geschikt in combinatie met ingeslepen vloerverwarming. De dunne vloerafwerking zorgt voor een lage warmteweerstand en een zeer goede warmtegeleiding. Het is wel noodzakelijk om de sleuven te dichten met een speciale reparatiemortel en vervolgens de vloer te egaliseren. Zo voorkom je aftekening van de verwarmingsbuizen in de vloer.

Ingeslepen vloerverwarming met grindvloer

Grindvloeren zijn, door de lage warmteweerstand, zeer geschikt voor ingeslepen vloerverwarming. Bij ingeslepen vloerverwarming hoeven de sleuven niet altijd worden dichtgezet. Overleg dit wel eerst vooraf met de leverancier van de grindvloer.

Ingeslepen vloerverwarming met hout, parket of laminaat

Houten vloeren zijn vaak goed te combineren met ingeslepen vloerverwarming. Vraag altijd eerst bij de leverancier wat de eventuele beperkingen zijn. Laminaat is meestal geschikt in combinatie met ingeslepen vloerverwarming. Het is wel aan te raden om de sleuven dicht te maken met een reparatiemortel en eventueel daarna de vloer te egaliseren. Dit is onder andere afhankelijk van het soort ondervloer dat gebruikt wordt. Informeer altijd eerst bij de leverancier en vraag een verwerkingsadvies.

Meer weten over vloerverwarming met tegels en natuursteen? Neem contact met ons op voor maatwerk advies over vloerverwarming gecombineerd met een mooie tegelvloer. Alles onder één dak. Dat is het gemak van Kierkels Tegels en Vloeren.