Geniet van het comfort van lage temperatuur vloerverwarming

Vloerverwarming levert de warmte onder de vloer. Het zorgt voor een geleidelijke en energiezuinige verwarming van je woning. Alle ruimtes voelen hierdoor aangenaam aan. Zonder grote onderlinge temperatuurverschillen. Een behaaglijk gevoel voor voeten en lichaam. Voor optimaal energiezuinig comfort kies je voor vloerverwarming van Kierkels uit Limburg.

Vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming?

We kunnen een vloerverwarmingssysteem als hoofdverwarming of als bijverwarming installeren. Bij hoofdverwarming worden de verwarmingsbuizen op een korte afstand van elkaar gelegd. Hierdoor is er een hogere warmte opbrengst bij een lage temperatuur.

Tegenwoordig worden nieuwbouw woningen allemaal voorzien van vloerverwarming als hoofdverwarming. Bij een renovatie houden we ook rekening met isolatie en afwerking. In de toekomst, of nu al, kan een vloerverwarming worden gecombineerd met een warmtepomp of een andere warmtebron. Met vloerverwarming heb je nu al alle voordelen van energiebesparing en comfort in combinatie met het huidige verwarmingssyteem. In de toekomst maak je de overstap naar een andere warmtebron.

Indien je alleen wat extra comfort wilt in bijvoorbeeld de woonkamer of keuken, kan je ook kiezen voor een vloerverwarming als bijverwarming. Deze extra warmtebron werkt dan prima samen met de bestaande radiatoren.

Vloerverwarming inslijpen of binden op matten?

Vloerverwarming wordt in een nieuwe woning meestal op matten gebonden, waarna er een nieuwe cementdek of anhydriet vloer over de vloerverwarming wordt aangebracht. De verwarmingsbuizen liggen dan ongeveer 4 cm onder de afgewerkte vloer. Door de afwerkvloer zijn de slangen beschermd tegen beschadigingen die door de nog uit te voeren werkzaamheden kunnen ontstaan. 

Is er al een cementdekvloer aanwezig dan kan de vloerverwarming ook prima worden ingeslepen. Soms wordt er zelfs voor gekozen om in een nieuwe situatie eerst een nieuwe cementdekvloer te maken en daarna de vloerverwarming in te slijpen. Omdat de buizen dan hoger in de vloer liggen is er een zeer korte opwarmtijd en een hoger rendement.

Totaalservice

We bekijken op locatie de situatie en bespreken samen de mogelijkheden. We meten alles op en bepalen de beste plaats voor de aansluitingen op de c.v.. Daarna ontvangt u van ons een gespecificeerd voorstel. Er worden duidelijke afspraken gemaakt over zaken als uitvoering en voorwerk. Alle relevante aspecten omtrent de afwerking van de vloer worden ook vooraf besproken. Zo kan u ervan op aan dat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Alles wordt punctueel gemaakt en we dragen zorg voor begeleiding en kwaliteitscontrole. Daar staan we al ruim 30 jaar om bekend.

Klaar in een dag

Met speciale apparatuur worden sleuven op maat gemaakt in de cementdekvloer van uw woning. Bij een traditioneel systeem worden er in plaats hiervan bevestigingsmatten op de betonvloer aangebracht. Nu worden de buizen gelegd en vakkundig gemonteerd op de verwarmingsverdeler. Het geheel wordt aangesloten op cv-installatie en werkend opgeleverd. En dit alles in 1 dag (bij een gemiddelde woning).

Ons systeem

Onze verwarmingssystemen zijn inclusief; leidingwerk, verwarmingsbuizen, energiezuinige pompverdeler, automatische ontluchting en aansluiting op de bestaande verwarming. Al ruim 30 jaar voorzien we Limburg van vloerverwarming met al meer dan 3500 geleverde systemen. Van Maastricht tot Venray en van Heerlen of Sittard tot Venlo, maar ook in Weert en Roermond, in heel Limburg hebben we vloerverwarming geïnstalleerd en genieten onze klanten van heerlijk warme voeten.

Wil je meer informatie over verwarming inslijpen of binden op matten? Of een afspraak maken om thuis te bekijken wat de mogelijkheden zijn?

Klik hier om een vraag te stellen over het aanleggen van vloerverwarming bij uw thuis.