Vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming levert de warmte onder uw vloer en zorgt voor een geleidelijke verwarming van uw woning. Alle ruimtes voelen hierdoor aangenaam aan zonder grote onderlinge temperatuurverschillen. Een behaaglijk gevoel voor de voeten en uw lichaam. Voor optimaal energiezuinig comfort kiest u voor verwarming van Kierkels.

Hoofd- of bijverwarming

U kunt kiezen om uw verwarming als hoofdverwarming te gebruiken. De verwarmingsleidingen worden dan op een korte afstand van elkaar gelegd, voor een hogere warmte opbrengst. We kunnen de vloerverwarming maken in een bestaande of nieuwbouw woning. We werken hiervoor samen met vakspecialisten met 15 jaar ervaring in de nieuwbouw en renovatie. We kunnen meedenken om uw woning te voorzien van een Laag Temperatuur Afgiftesysteem. Met het oog op de toekomst in combinatie met een warmtepomp of een andere warmtebron. Maar dan met nu al alle voordelen van een energiebesparing ook in combinatie met het huidige verwarmingssyteem. Indien u al een bestaande verwarming heeft, maar extra comfort wilt in bijvoorbeeld uw woon-of badkamer, kunt u ook kiezen voor bijverwarming. Deze extra warmtebron werkt prima samen met uw bestaande voorzieningen.

Vloerverwarming inslijpen of binden

In een nieuwe woning wordt de vloerverwarming vaak op matten gebonden, waarna er een nieuwe vloer over de vloerverwarming wordt aangebracht. In een bestaande cementdekvloer kan de verwarming echter prima worden ingeslepen. Door het inslijpen hoeft de bestaande vloer niet gesloopt te worden en omdat de slangen hoger in de vloer liggen is er een kortere opwarmtijd en een hoger rendement.

Totaal service

Wij bekijken op locatie de situatie en bespreken samen met u de mogelijkheden en uw wensen. We meten alles op en bepalen de beste plaats voor de aansluitingen. Daarna ontvangt u van ons een gespecificeerd voorstel en maken duidelijke afspraken over zaken als uitvoering, uw voorwerk en alle relevante aspecten omtrent het leggen van een tegelvloer. Zo kunt u ervan op aan dat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Alles wordt punctueel gemaakt en we dragen zorg voor begeleiding en kwaliteitscontrole. Daar staan we al 25 jaar om bekend. En willen dit graag blijven.

Vloerverwarming klaar in een dag

Met speciale apparatuur worden sleuven op maat gemaakt in de cementdekvloer van uw bestaande of nieuwbouwwoning. Bij een traditioneel systeem worden er in plaats hiervan bevestigingsmatten op de betonvloer of isolatie aangebracht. Nu worden de slangen gelegd en vakkundig gemonteerd op de verwarmingsverdeler. Het geheel wordt aangesloten op uw cv-ketel en werkend gemaakt. En dit alles in 1 dag (bij een gemiddelde woning).

Ruimteregeling in combinatie met vloerverwarming

Pas het verwarmingssysteem aan op basis van uw dagindeling, ruimteregeling maakt wooncomfort een stuk eenvoudiger. Programmeer de door u gewenste temperatuur voor elk moment van de dag of nacht op basis van de dagelijkse routine van uw gezin – en bespaar hierdoor meteen energie en geld. En met slimme functies als ‘Afwezig’ of ‘Pauze’ kunt u heel eenvoudig aanpassingen maken voor momenten dat uw leven geen vast patroon volgt. Lees hier meer.

ruimteregeling vloerverwarming

Systeem

Onze verwarmingssystemen zijn inclusief leidingwerk, verwarmingslangen, energiezuinige pomp, rvs verdeler, automatische ontluchter, optimizer en bypass (bij hoofdverwarming).

Wilt u meer informatie over verwarming inslijpen of binden op matten, of een afspraak maken om bij u thuis te bekijken wat de mogelijkheden zijn? Laat het ons weten.

Afspraak aan huis