Vloerverwarming

Vloerverwarming levert de warmte onder de vloer en zorgt voor een geleidelijke en energiezuinige verwarming van je woning. Alle ruimtes voelen hierdoor aangenaam aan zonder grote onderlinge temperatuurverschillen. Een behaaglijk gevoel voor voeten en lichaam. Voor optimaal energiezuinig comfort kies je voor vloerverwarming van Kierkels uit Heythuysen.

Vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming?

We kunnen een vloerverwarmingssysteem als hoofdverwarming installeren. De verwarmingsleidingen worden dan op een korte afstand van elkaar gelegd, en zorgen zo voor een hogere warmte opbrengst bij een lage temperatuur. Vloerverwarming in een nieuwe woning is tegenwoordig de standaard, maar wij installeren voornamelijk bij renovatie van een bestaande woning. Bij een renovatie bekijken we ook altijd naar de isolatie en afwerking. We werken hiervoor samen met vakmensen met meer dan 25 jaar ervaring in de nieuwbouw en renovatie. Verder kunnen we ook meedenken om de woning te voorzien van een Laag Temperatuur Afgiftesysteem. Met het oog op de toekomst in combinatie met een warmtepomp of een andere warmtebron. Maar dan met nu al alle voordelen van energiebesparing en comfort, ook in combinatie met het huidige verwarmingssyteem. Indien je alleen wat extra comfort wilt in bijvoorbeeld de woonkamer of keuken, kan je ook kiezen voor een vloerverwarming als bijverwarming. Deze extra warmtebron werkt dan prima samen met de bestaande radiatoren.

Vloerverwarming inslijpen of binden op matten?

In een nieuwe woning wordt de vloerverwarming vaak op matten gebonden, waarna er een nieuwe cementdekvloer over de vloerverwarming wordt aangebracht. In een bestaande cementdekvloer kan de vloerverwarming echter ook prima worden ingeslepen. Soms wordt er zelfs voor gekozen om in een bestaande situatie eerst een nieuwe cementdekvloer te maken en daarna de vloerverwarming in te slijpen. Omdat de slangen dan hoger in de vloer liggen is er een zeer korte opwarmtijd en een hoger rendement.

Totaalservice

Wij bekijken op locatie de situatie en bespreken samen de mogelijkheden en wensen. We meten alles op en bepalen de beste plaats voor de aansluitingen op de centrale verwarming. Daarna ontvang je van ons een gespecificeerd voorstel en maken duidelijke afspraken over zaken als uitvoering, voorwerk en alle relevante aspecten omtrent de afwerking van de vloer . Zo kun je ervan op aan dat we niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Alles wordt punctueel gemaakt en we dragen zorg voor begeleiding en kwaliteitscontrole. Daar staan we al ruim 30 jaar om bekend.

Klaar in een dag

Met speciale apparatuur worden sleuven op maat gemaakt in de cementdekvloer van uw bestaande of nieuwbouwwoning. Bij een traditioneel systeem worden er in plaats hiervan bevestigingsmatten op de betonvloer of isolatie aangebracht. Nu worden de slangen gelegd en vakkundig gemonteerd op de verwarmingsverdeler. Het geheel wordt aangesloten op uw cv-ketel en werkend opgeleverd. En dit alles in 1 dag (bij een gemiddelde woning).

 

Ons systeem

Onze verwarmingssystemen zijn inclusief leidingwerk, verwarmingsslangen, energiezuinige pomp, verdeler, automatische ontluchting en natuurlijk compleet aangesloten op de bestaande c.v.. Al ruim 25 jaar voorzien we Limburg van vloerverwarming met al meer dan 3500 geleverde systemen. Van Maastricht tot Venray en van Heerlen of Sittard tot Venlo, maar ook in Weert en Roermond, in heel Limburg hebben we vloerverwarming geïnstalleerd en genieten onze klanten van heerlijk warme voeten.

Wil je meer informatie over verwarming inslijpen of binden op matten, of een afspraak maken om thuis te bekijken wat de mogelijkheden zijn?

Klik dan hier om een vraag te stellen.