Vloerverwarming droogbouw

Bij droogbouw worden er tijdens de installatie geen ‘natte’ onderdelen, zoals beton of cement. Dit heeft een zeer gunstig effect op de doorlooptijd van de werkzaamheden. Er zijn geen droogtijden zoals bij traditionele aanleg van vloerverwarming wel.
Bij droogbouw vloerverwarming wordt gebruik gemaakt van speciale vloer elementen die direct op de bestaande ondervloer kunnen worden geplaatst. Dit maakt het installatieproces eenvoudiger en sneller dan traditionele vloerverwarmingssystemen. Bovendien is droogbouw vloerverwarming geschikt voor verschillende soorten vloerafwerkingen, zoals PVC, gietvloer, laminaat, parket en tegels.

Verwarmingsbuizen direct in de droge dekvloer

Knauf Brio vloerelementen bieden een stabiele basis voor het precies infrezen van verwarmingsbuizen in een droge dekvloer. Dankzij de massieve opbouw van de dekvloer is het infrezen tot 15 mm diepte moeiteloos uit te voeren. De REHAU vloerverwarmingsbuizen van ø14 mm, met een dunne wanddikte van 1,5 mm, optimaliseren de doorstroom. Na installatie worden de sleuven zorgvuldig afgedicht en indien nodig geëgaliseerd, waardoor de dekvloer geschikt wordt voor diverse vloerafwerkingen. Dit biedt een doeltreffende oplossing voor vloerverwarming. Na installatie wordt het systeem getest om zeker te zijn dat alles naar behoren werkt en u kunt gaan genieten van uw vloerverwarming!

Voordelen van vloerverwarming als droogbouw

Een van de belangrijkste voordelen is dat er door de ‘droge’ afwerking snel kan worden gehandeld. Er hoeft niet te worden gewacht op het opdrogen van bijvoorbeeld beton of zandcement. Hierdoor kan de vloerverwarming in vergelijking met andere typen vloerverwarming sneller worden gelegd en in gebruik genomen. Net als bij de andere typen vloerverwarming wordt de warmte met droogbouw vloerverwarming gelijkmatig in de ruimte verdeeld, wat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. De speciale platen die worden gebruikt voor de vloerverwarming zijn licht van gewicht, waardoor droogbouw vloerverwarming ook toepasbaar is in situaties waarbij gewicht een rol speelt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij huizen met een houten skelet.
Door de sleuven en de hoogwaardige REHAU vloerverwarmingsbuizen in de vloerverwarmingsplaten wordt uw ruimte snel en gelijkmatig verwarmd.
De speciale platen vormen ook een extra laag geluidsisolatie voor uw huis. Hierdoor kan het ook een zeer geschikte toepassing zijn voor appartementen. Tevens zijn de platen brandwerend.

Welke vloer past bij droogbouw vloerverwarming?

Of u nu PVC, gietvloer, laminaat, houten, tegels of een natuurstenen vloer in uw huis wilt hebben, droogbouw vloerverwarming is geschikt voor bijna alle soorten vloerafwerking.

Inslijpen
Aanleggen
Afwerken