Vloerverwarming binden

Vloerverwarming binden op matten levert de warmte onder de vloer en zorgt voor een energiezuinige verwarming van je woning. Alle ruimtes voelen hierdoor aangenaam aan. Zonder grote onderlinge temperatuurverschillen. Een behaaglijk gevoel voor voeten en lichaam. Al ruim 30 jaar voorzien we Limburg van gebonden vloerverwarming. Voor optimaal energiezuinig comfort kies je voor vloerverwarming van Kierkels uit Heythuysen.

Hoofdverwarming of bijverwarming?

Je kan een traditioneel gebonden vloerverwarming als hoofdverwarming gebruiken. De verwarmingsleidingen worden dan op een korte afstand van elkaar gelegd, en zorgen zo voor een hogere warmte opbrengst. We kunnen de vloerverwarming maken in een bestaande of nieuwbouw woning. Voor een renovatie van een bestaande woning kijken we altijd samen even naar de isolatie en afwerking. We werken hiervoor samen met ervaren vakmensen in de verwarmingsbranche. We kunnen meedenken om de woning te voorzien van een Laag Temperatuur Afgiftesysteem. Met het oog op de toekomst in combinatie met een warmtepomp of een andere warmtebron. Maar dan met nu al alle voordelen van energiebesparing en comfort, ook in combinatie met het huidige verwarmingssyteem. Indien er al een verwarming is, maar je extra comfort wilt in bijvoorbeeld de woonkamer of keuken, kan je ook kiezen voor een vloerverwarming als bijverwarming. Deze extra warmtebron werkt dan prima samen met de bestaande radiatoren.

Waarom vloerverwarming binden?

In een nieuwe woning wordt de vloerverwarming vaak op matten gebonden. Hierna komt er een cementdek of anhydriet vloer die over de vloerverwarming wordt aangebracht. In een bestaande cementdekvloer kan de vloerverwarming echter ook prima worden ingeslepen. Bij het binden van de vloerverwarming komen de buizen wat dieper onder de tegelvloer te liggen en duurt het opwarmen wat langer, de verwarmde massa is hierdoor ook wat groter en zal wat langer warm blijven. Zeker als de nieuwe tegelvloer meteen in specie gelegd kan worden wordt er vaak gekozen voor het binden op matten. Er zijn dan geen wachttijden van wel 2 tot 4 weken voor het drogen van bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer. Deze tijdswinst kan bij een verbouwing of renovatie een reden zijn om te kiezen de vloerverwarming op matten te binden.

Totaalservice

Wij bekijken op locatie de situatie en bespreken samen de mogelijkheden en wensen. We meten alles op en bepalen de beste plaats voor de aansluitingen op de centrale verwarming. Daarna ontvang je van ons een gespecificeerd voorstel en maken duidelijke afspraken over zaken als uitvoering, uw voorwerk en alle relevante aspecten omtrent de afwerking van de vloer. Zo kun je ervan op aan dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Alles wordt punctueel gemaakt. We dragen zorg voor begeleiding en kwaliteitscontrole. Dat doen we al ruim 30 jaar.

Klaar in een dag

Er worden bevestigingsmatten op de betonvloer of isolatie aangebracht, dan brengen we rondom een randisolatie aan zodat de nieuwe cementdekvloer de ruimte krijgt om te werken. Daarna worden de buizen gelegd en vakkundig gemonteerd op de verwarmingsverdeler. Het geheel wordt aangesloten op uw cv-ketel en werkend opgeleverd. En dit alles in 1 dag (bij een gemiddelde woning).

Ons systeem

Onze verwarmingssystemen zijn inclusief; bevestigingsmatten, randisolatie, leidingwerk, verwarmingsbuizen, energiezuinige pomp, verdeler en een ontluchter.

Wil je meer informatie over verwarming binden op matten, of een afspraak maken om bij je thuis te bekijken wat de mogelijkheden zijn? Stel hier een vraag.

Uniek in de regio!

Bekijk onze collectie vloer- en wandtegels in uw eigen woning

In onze showroom hebben wij een geweldig groot scherm waar u al onze tegels digitaal kunt bekijken en met elkaar combineren. Zo krijgt u een hele goede indruk hoe een tegel eruitziet in een kamer. U kunt ook wanden kleuren en zo fraai ontwerp maken die u thuis nog eens rustig kunt bekijken. Heeft u nog niet precies een beeld wat u wilt, bekijk dan de vele sfeerfoto’s boordevol woonstijlen en ideeën.

Combineeer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer in de tegelviewer...

Keuze uit onze enorme collectie van

ruim 2.500 tegels!