Cementsluier verwijderen

Voor het verwijderen van cementsluier of bouwvuil op gebakken tegels adviseren we het gebruik van Fila Deterdek Pro. Na het voegen van een tegelvloer blijven er altijd voegresten of cementsluier achter op de vloer. Om deze te verwijderen is het van belang dat de sluier worden afgebroken voor ze definitief kan worden verwijderd.

Waarom cementsluier verwijderen met Fila Deterdek Pro?

• bevat gebufferd zuur en dit ontwikkelt geen dampen die schadelijk zijn voor degene die schoonmaakt en voor het milieu, het vervangt zoutzuur.
• heeft geen nadelige invloed op de kleur van de tegels.
• reinigt, maar tast niet aan.
• veroorzaakt geen schade aan profielen in aluminium en staal.

Gebruiksaanwijzing Fila Deterdek pro bij verwijderen cementsluier.

 Verdunning: van 1:3 tot 1:5.
1. Eerst het te reinigen oppervlak met water goed nat maken.
2. Breng daarna Fila Deterdek Pro aan, verdund volgens de verhouding 1:3 tot 1:5. Strijk de oplossing telkens enkele vierkante meters uit, wacht 2-3 minuten en bewerk het met een borstel/schrobber. Laat het oppervlak niet opdrogen!
3. De resten verwijderen met een doek of een vloeistofzuiger
4. Meteen na het verwijderen van de resten overvloedig naspoelen met water.
Indien er hardnekkige vuilresten achterblijven, kan u de schoonmaak plaatselijk herhalen met een sterker geconcentreerde oplossing.

Wanneer niet gebruiken?

Deterdek pro niet gebruiken op glanzend marmer en op alle andere materialen die gevoelig zijn voor zuren. Doe vooraf een test op een kleine oppervlakte om zeker te zijn dat het materiaal bestand is tegen het product.

Wil je meer informatie over het verwijderen van cementsluier? Stel hier een vraag.