Vloerverwarming verdeler

De vloerverwarming verdeler is het hart van de verwarming en regelt de verdeling van de warmte door de vloer. Het is dus van belang dat hiervoor een goed doordachte maar toch eenvoudige bedienbare en onderhoudsarme verdeler wordt geplaatst, die jaar na jaar probleemloos werkt.

Energiezuinige pomp

De vloerverwarming verdeler wordt verder voorzien van de nieuwste Wilo/Grundfoss energiezuinige pomp die exclusief is ontworpen om aan de speciale eisen te voldoen van vloerverwarming. De pomp heeft een drie keer zo hoog aanloopmoment ten opzichte van de meeste vergelijkbare verwarmingspompen en voldoet aan de hoogste mechanische, elektrische en hydraulische eisen. Met deze pomp is er een extra besparing mogelijk van ongeveer € 80,- per jaar. En deze staat los van de 10-15% besparing die op stookkosten al haalbaar zijn door de aanleg van een goed vloerverwarmingssysteem. De extra besparing zit hem puur in de verbruikskosten van de pomp, ofwel op de stroomrekening.

Staal verdeler

De verdeler is eerst chemisch behandeld en vervolgens elektrolytisch verzinkt en daarna voorzien van een poeder coating. Door deze behandeling kunnen we zeggen dat de kwaliteit van dit product op een hoog niveau is gebracht en deze jarenlang probleemloos zijn werk kan doen.

Composiet verdeler

De composiet verdeler is modulair van opbouw en in zowel open verdeler als met pomp leverbaar. Deze verdeler is compleet samengebouwd en geschikt voor hoofd- en bijverwarming en koeling, afgeperst op 7 bar en vervaardigd van hoogwaardige glasvezel versterkte polyamide zwart composiet. Deze verdeler is standaard uitgerust met motoriseerbare thermostatische ventielen (M30x1,5), en instelbare flowmeters.

 

Ophangpunten

De ophanging is zodanig dat de verdeler iets van de muur komt, zodat contactgeluid miniem is. Tevens zijn de ophangpunten voorzien van rubbers zodat contactgeluid verder wordt geminimaliseerd.

RVS verdeler

De RVS vloerverwarming verdeler zonder pomp is geschikt voor hoofd- en bijverwarming. De unit is uitgerust met 1” kogel afsluiters, ontluchters, vul- en aftap kranen flowmeters en individuele groepsafsluiters zodat de groepen van beide zijdes dichtgezet kunnen worden. De maximum aanvoer temperatuur dient begrensd te worden op 45°C. Door middel van de flowmeters kan er een individueel debiet per groep ingeregeld worden. De thermostatische ventielen kunnen uitgerust worden met thermische motoren met aansluiting M30x1,5.

Voor hoge en lage temperatuur

Vloerverwarming, geschikt voor hoofd- of bijverwarming. Geschikt voor hoge temperatuursystemen: 90˚C aanvoer (primair)/ 40˚C retour (primair) en voor lage temperatuur verwarmingsbron, zoals bijvoorbeeld Cv-ketels met lage aanvoerwatertemperaturen (60˚C/40˚C), HR Cv-ketels met modulerende brander, verwarmingssystemen op zonne-energie en warmtepompen. Verder kan de verdeler aangepast worden als nu nog een hoge temperatuur systeem is en op een later tijdstip wordt gekozen voor een lage temperatuursysteem.