Veel gestelde vragen over vloerverwarming

Veel gestelde vragen over vloerverwarming. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

In welk type ondervloer kan worden ingeslepen?

Het inslijpen van vloerverwarming kunnen we in veel ondergronden zoals; zandcement, anhydriet, gipsvezelplaat (droogbouw) of siergrindvloeren. Heb je een andere ondervloer, zoals tegels of beton, dan kunnen we de vloerverwarming niet inslijpen.

Hoe diep wordt er in de vloer geslepen?

De inslijpdiepte bedraagt ca. 16mm. Hierdoor is het toepasbaar in vrijwel elke bestaande woning zonder problemen.

Welke vloer kan er op de vloerverwarming worden aangebracht?

Bijna iedere vloerafwerking is geschikt voor vloerverwarming. Belangrijk is dat de vloer niet te veel warmte isoleert. Als stelregel kun je hanteren dat een vloer geschikt is voor vloerverwarming indien de Rc waarde (van de vloerafwerking) maximaal 0,13 m²K/W bedraagt. Traditioneel wordt er vaak een tegelvloer toegepast, maar ook hout en PVC zijn zeker mogelijk. Overleg altijd even met de afwerker of de gewenste vloer geschikt is.

Hoe moet de in te slijpen vloer worden voorbereid?

De vloer moet vrij zijn van meubilair of andere obstakel en bezemschoon. Wanneer er lijmresten van de verwijderde vloerafwerking op de vloer aanwezig zijn, dient deze vooraf geschuurd te worden. Bij het machinaal verwijderen van een oude tegelvloer, is het belangrijk de vloer weer vlak te maken. Dit kan door middel van egaliseren of door de lijmresten te weg te schuren. Voor het stofarm inslijpen is een vlakke vloer vereist.

Kan de vloerverwarming worden aangesloten op de bestaande CV installatie / radiator circuit?

Ja, de vloerverwarming kan worden aangesloten op het bestaande radiatoren circuit / cv-installatie in de woning. Uiteraard kan de vloerverwarming ook toegepast worden op de volgende systemen: warmtepomp, stadsverwarming, blokverwarming, pelletkachel etc.

Met welke warmtebronnen is de vloerverwarming compatibel?

De nieuwe vloerverwarming kan op alle warmtebronnen worden aangesloten en daarmee worden bediend. De vloerverwarming is ook compatibel met moderne zonne-energiesystemen, warmtekrachtcentrales of warmtepompen.

Wat is het opstookprotocol van de vloerverwarming?

Je kan het protocol hier teruglezen: opstookprotocol vloerverwarming.

Wil je meer informatie over vloerverwarming? Of een afspraak maken om thuis te bekijken wat de mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op.

Hoe kan ik de vloerverwarming opstarten?